Korpus na ořechový dort
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 570 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 138 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 311.2 mg
 - Draslík 522.9 mg
 - Vláknina 7736.5 mg
 - Vitamín A 7736.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.1 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce rozklepneme, bílky odložíme zatím stranou k dalšímu použití, žloutky dáme do misky a vyšleháme je do pěny, přidáme šťávu ze 2 ks pomeranče. Z bílku spolu s vanilkovým cukrem a pískovým cukrem vyšleháme tuhý sníh, který zlehka přimícháme ke žloutkům, přisypeme pomleté ořechy a kypřící prášek, vše zlehka zamícháme.
 - 
                                2
Dortovou pečicí formu důkladně vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a připravenou hmotu z misky přeložíme do formy, kterou vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 40 minut.
 - 
                                3
Upečený korpus vytáhneme z trouby, necháme vychladnout, rozkrojíme a naplníme vhodným krémem.