Zelí s rozinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 297 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 189 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 16.7 mg
 - Draslík 498.4 mg
 - Vláknina 16226.5 mg
 - Vitamín A 16226.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 118.4 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ze zelí odstraníme špatné listy, odřízneme košťál, ostrým velkým nožem rozkrájíme a ve vroucí vodě vaříme 20 minut do měkka. Oloupanou a nakrájenou cibuli do zlatova osmažíme v pánvi na rozpáleném sádle, vsypeme do měkkého zelí, přidáme vanilkový cukr, rozinky, z citrónu vymačkáme šťávu, necháme ji zatím stranou, kůru nakrájíme a vložíme ji do hrnce s vařící směsí, vaříme ještě 20 minut.
 - 
                                2
Před dovařením zelí ochutnáme, podle vlastní chuti dosolíme, přidáme pepř, osladíme cukrem a nakonec dochutíme připravenou citrónovou šťávou. Přiklopíme, necháme odpočinout a potom podáváme.