Polévka jahodová s vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 329 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 102 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 424.6 mg
 - Vláknina 10556.2 mg
 - Vitamín A 10556.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 152.8 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jahody přebereme, očistíme, umyjeme pod tekoucí vodou. Následovně je dáme do misky, posypeme 2 lžícemi cukru a skořicovým cukrem, dobře rozmačkáme a propasírujeme přes síto do hrnce.
 - 
                                2
Do propasírovaných jahod přisypeme zbylý cukr, vložíme med, vlijeme citrónovou šťávu, víno, přidáme rozinky, všechny suroviny důkladně promícháme, podle vlastní chuti můžeme ještě polévku dochutit solí, pepřem a odložíme do lednice vychladit.
 - 
                                3
Hotovou polévku do servírování udržujeme v lednici.