Kuřecí řízky po židovsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 852 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 384 mg
 - Bílkoviny 64 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 96 mg
 - Draslík 2928.1 mg
 - Vláknina 16941.2 mg
 - Vitamín A 16941.2 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 53.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Houby namočíme nejméně na 30 minut do vody. Cibuli oloupeme, v pánvi na rozpáleném sádle (50 g) osmažíme do zlatova, přidáme scezené houby, podusíme asi 15 minut.
 - 
                                2
Kuřecí prsa umyjeme, osušíme, osolíme, paličkou přes potravinářskou folii naklepeme, opepříme, posypeme je moukou z obou stran. V pánvi rozpálíme olej, z obou stran maso osmažíme do zlatova.
 - 
                                3
Opečené řízky naskládáme na jinou pánev nebo do hrnce, přidáme scezené houby s cibulí, zalijeme vínem a pod poklici za občasného míchání dusíme 30 minut.
 - 
                                4
Hotové řízky stáhneme ze sporáku, necháme 10 minut pod poklicí a následně dělíme porce na talíře, které s vhodnou přílohou a plátky citronu podáváme.