Kuře po židovsku plněné farfalemi a játry
Suroviny
- 150 g Játra drůbeží
 - 50 g Husí sádlo
 - 300 g Těstoviny Farfalle
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Citrony
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 2 kg Kuře
 - 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1266 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 75 g
 - Sodík 531 mg
 - Bílkoviny 91 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 408.1 mg
 - Draslík 979.6 mg
 - Vláknina 7280.2 mg
 - Vitamín A 7280.2 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Celé kuře očistíme, pod studenou tekoucí vodou umyjeme, osušíme a potřeme prolisovaným česnekem, solí, pepřem, posypeme sladkou paprikou a necháme stranou.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kousky a v pánvi na rozpáleném sádle osmahneme do křupavá, poté přidáme omytá játra, které také osmažíme, necháme vychladnout a nakrájíme na malé kousky. Farfallíny uvaříme v osolené vodě a scedíme.
 - 
                                3
Do misky vysypeme osmaženou cibuli, připravená játra, uvařené farfalle, přidáme vejce, nasekanou petržel kudrnku a nasekaný kopr, všechny suroviny v misce důkladně promícháme, podle vlastní chutě osolíme, přisypeme pepř a ještě promícháme.
 - 
                                4
Z kuřete odřízneme krk a křidélka, naplníme připravenou náplní, kuře zašijeme, položíme na plech, vložíme do nahřáté trouby a necháme péct 120 minut dozlatova a doměkka. Po dobu pečení poléváme vlastní šťávou a vodou.
 - 
                                5
Hotové kuře vytáhneme z trouby, ještě teplé pokapeme vymačkanou šťávou z citrónu, rozporcujeme na talíře a s vhodnou přílohou podáváme.