Karbanátky z telecího masa
Suroviny
- 600 g Telecí maso přední
 - 100 g Strouhanka
 - 10 g Husí sádlo
 - 50 g Maces - nekvašený chléb
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 5 ks Žemle tuková
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 1 dl Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 587 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 365 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 200.6 mg
 - Draslík 376.2 mg
 - Vláknina 1480.8 mg
 - Vitamín A 1480.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Housky nakrájíme, zalijeme vodou a necháme chvilku namočené, potom vymačkáme. Maso umyjeme a nakrájíme na kousky, které spolu s vymačkanou houskou, nakrájenou cibuli a česnekem ve strojku na maso pomeleme do misky. Do misky přidáme macesovou mouku, vlijeme olej, rozklepneme vejce, směs promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a ještě zamícháme.
 - 
                                2
Z připravené směsi rukama tvarujeme kolečka, která trochu zmáčkneme, aby vznikly karbanátky. Každý obalíme ve strouhance a pečeme je z obou stran v pánvi na rozpáleném husím sádle dozlatova.
 - 
                                3
Upečené karbanátky pokládáme na talíře a spolu s vhodnou přílohou servírujeme.