Ovocné kuře ze židovské kuchyně
Suroviny
- 200 g Jablka
 - 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 150 g Třešně
 - 150 g Višně
 - 200 g Švestky sušené
 - 200 g Hrušky
 - 5 g Rozmarýn čerstvý
 - 3 ml Citronová šťáva
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Kari koření
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 l Voda pitná
 - 0.02 dl Olej slunečnicový
 - 2 kg Kuře
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 189 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 150 mg
 - Draslík 625 mg
 - Vláknina 6772.1 mg
 - Vitamín A 6772.1 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 258.4 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Celé kuře důkladně očistíme, omyjeme, vykostíme a nakrájíme na menší kousky. Kousky masa obalíme v mouce. V hrnci rozpálíme 1 dl oleje a na něm stálým mícháním osmahneme maso. Zalijeme vodou a na mírném ohni za občasného promíchání vaříme 30 minut.
 - 
                                2
Dobře omyté švestky, višně a třešně vypeckujeme. Také jablka a hrušky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme 1 dl oleje, osmahneme připravené ovoce a přidáme ho do hrnce s masem. Ovoce a maso společně ještě vaříme 30 minut doměkka.
 - 
                                3
Nakonec jídlo podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem a vložíme rozmarýn. Přidáme kari koření, podle chutě citronovou šťávu. Zamícháme, povaříme 1 minutu a hrnec stáhneme ze sporáku. Teplé jídlo rozdělíme podle porcí na talíře a s vhodnou přílohou podáváme.