Hruškový koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 22 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 49.1 mg
- Draslík 86.6 mg
- Vláknina 6160 mg
- Vitamín A 6160 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těsto vyválíme do tvaru většího kola než máme formu.
-
2
Dno formy i její kraje vyložíme těstem, kraje stočíme dolů, takže je zdvojíme.
-
3
Oloupané hrušky zbavíme jader a nakrájíme na plátky. Rozložíme je na koláč, pocukrujeme a přidáme nakrájené máslo. Okraje koláče potřeme rozšlehaným vejcem.
-
4
Pečeme do zlatova.
-
5
Upečený ješte teplý koláč potřeme džemem, který nejprve trochu rozehřejeme.
-
6
Hruškový koláč podáváme teplý.
-
7