Studená letní kuřecí polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kuřecí prsa
  • 100 g Houby čerstvé
  • 100 g Červená řepa sterilovaná
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 4 ks Okurky nakládané
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 hrst Kopr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 262 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 4336 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 57.7 mg
  • Draslík 551.9 mg
  • Vláknina 11751.8 mg
  • Vitamín A 11751.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa zalijeme 1/4 l vody, osolíme a uvaříme na mírném ohni. Maso vyjmeme a necháme vychladnout. Houby očistíme, nakrájíme na tenká kolečka a ve vývaru povaříme cca 5 min. Odstavíme a necháme vystydnout.

  • 2

    Červenou řepu a okurky necháme okapat a nakrájíme na malé kostičky. Maso rozkrojíme na nudličky. Bylinky opláchneme, osušíme a lístky nasekáme na jemno. Houby scedíme a vývar si ponecháme v hrnci. Vmícháme do něj smetanu a pivo.

  • 3

    Zeleninu a maso dáme do mísy, přidáme bylinky, zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, promícháme a necháme 3 h chladit v lednici.

  • 4

    Polévku podáváme studenou, jako přílohu můžeme použít chléb.

Komentáře k receptu