Domácí živáňská pečeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 29 g
- Sodík 277 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 114.5 mg
- Draslík 539 mg
- Vláknina 850 mg
- Vitamín A 850 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou kýtu omyjeme a nožem vytvoříme do masa otvory. Protkneme jimi oloupanou, nakrájenou cibuli a na hranolky nakrájené moravské uzené. Kýtu osolíme a potřeme olejem.
-
2
Maso položíme na plát alobalu potřený olejem, zabalíme a upečeme ve vyhřáté troubě doměkka.
-
3
Chvíli před dopečením alobal pootevřeme, aby se na mase vytvořila kůrčička.
-
4
Upečené maso vyjmeme z alobalu a nakrájíme na plátky.