Domácí živáňská pečeně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 70 g Moravské uzené maso
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 277 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 114.5 mg
  • Draslík 539 mg
  • Vláknina 850 mg
  • Vitamín A 850 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu omyjeme a nožem vytvoříme do masa otvory. Protkneme jimi oloupanou, nakrájenou cibuli a na hranolky nakrájené moravské uzené. Kýtu osolíme a potřeme olejem.

  • 2

    Maso položíme na plát alobalu potřený olejem, zabalíme a upečeme ve vyhřáté troubě doměkka.

  • 3

    Chvíli před dopečením alobal pootevřeme, aby se na mase vytvořila kůrčička.

  • 4

    Upečené maso vyjmeme z alobalu a nakrájíme na plátky.

Komentáře k receptu