Slepičí polévka slovenská

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 60 g Celer bulvový
  • 60 g Cibule
  • 60 g Mrkev kořen
  • 10 g Sůl
  • 60 g Houby čerstvé
  • 400 g Hovězí maso přední
  • 1000 g Slepice
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 4 g Pepř černý celý
  • 100 g Paprika zelená
  • 60 g Petržel kořen
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 120 g Protlak rajčatový
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 255 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 510 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 98.8 mg
  • Draslík 497.3 mg
  • Vláknina 3756.2 mg
  • Vitamín A 3756.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slepici bez drobů vložíme do hrnce, přidáme kousek hovězího masa, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Osolíme, přidáme celý pepř a vaříme nejméně dvě hodiny. Slepici a maso vyndáme, obereme od kosti, nakrájíme na menší kousky a vrátíme do vývaru. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky, papriky bez jádřinců na proužky, houby na plátky, česnek prolisujeme. Všechno nasypeme do polévky, přidáme mletou papriku, rajčatový protlak, kroužky cibule a dovaříme. Porce polévky posypeme posekanou petrželkou.

Komentáře k receptu