Hovězí guláš s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 630 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 31 g
- Sodík 885 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 114 mg
- Draslík 1021 mg
- Vláknina 12802.5 mg
- Vitamín A 12802.5 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.7 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, zelenou papriku na nudličky, česnek prolisujeme, kysané zelí scedíme a pokrájíme.
-
2
V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, posypeme mletou paprikou, přidáme maso, osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní šťávě. Přisypeme česnek, kmín, podlijeme vodou tak, aby bylo maso zakryté a vaříme do měkka. Nyní přidáme zelenou papriku, kysané zelí, povaříme, nakonec vmícháme dušenou rýži, smetanu, provaříme a odstavíme.
-
3
Servírujeme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.