Hovězí guláš s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Cibule
  • 400 g Rýže dušená
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Kmín celý
  • 400 g Zelí kysané
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 600 g Hovězí plec
  • 120 g Paprika zelená
  • 40 g Olej rostlinný
  • 300 g Smetana zakysaná 11%
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 630 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 885 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 114 mg
  • Draslík 1021 mg
  • Vláknina 12802.5 mg
  • Vitamín A 12802.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.7 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, zelenou papriku na nudličky, česnek prolisujeme, kysané zelí scedíme a pokrájíme.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, posypeme mletou paprikou, přidáme maso, osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní šťávě. Přisypeme česnek, kmín, podlijeme vodou tak, aby bylo maso zakryté a vaříme do měkka. Nyní přidáme zelenou papriku, kysané zelí, povaříme, nakonec vmícháme dušenou rýži, smetanu, provaříme a odstavíme.

  • 3

    Servírujeme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.

Komentáře k receptu