Kapr pečený na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 20 g
- Sodík 479 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 116 mg
- Draslík 678.5 mg
- Vláknina 1494.8 mg
- Vitamín A 1494.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na plátky.
-
2
Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Sterilované kapie necháme okapat a potom je nakrájíme na malé kousky. Žampiony očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
-
3
Porce kapra omyjeme studenou vodou, osušíme a potřeme česnekem utřeným se solí.
-
4
Do větší pánve s trochou rozehřátého oleje rozložíme plátky slaniny, dáme na ně porce ryby a opečeme je. Opečené ryby přendáme do mísy a uložíme do tepla.
-
5
V pánvi ve výpeku prudce osmažíme nakrájenou cibuli, žampióny a kapie, přilijeme pivo s trochou vody, promícháme a vše krátce pod pokličkou dusíme. Směs dochutíme pepřem a solí. Do pánve vrátíme porce ryby, prohřejeme je a podáváme se zeleninou, houbami a vařenými bramborami.