Boršč s bílým vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 155 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Hovězí maso přední
  • 250 g Vepřová plec
  • 200 g Červená řepa
  • 120 g Cibule
  • 60 g Petržel kořen
  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Pórek
  • 4 g Nové koření celé
  • 40 g Petržel - nať
  • 40 g Kopr čerstvý
  • 12 g Sůl
  • 1800 ml Voda pitná
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 926 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 70.9 mg
  • Draslík 746.4 mg
  • Vláknina 5538.5 mg
  • Vitamín A 5538.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vložíme hovězí maso s kostí, vepřové maso, zalijeme vodou, osolíme, přidáme cibuli, petržel, celer, pórek, bobkový list,

  • 2

    nové koření a vaříme zvolna asi dvě hodiny. Mezitím červenou řepu vcelku dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut. Poté ji oloupeme a nakrájíme na nudličky. Kopr s petrželkou posekáme.

  • 3

    Uvařenou polévku scedíme, maso obereme od kosti a spolu s vepřovým masem rozkrájíme na kostičky, uvařenou zeleninu pokrájíme na menší kousky a spolu s masem a červenou řepou vrátíme do vývaru.

  • 4

    Do polévkové mísy nasypeme kopr, petrželku, přilijeme bílé víno, zakápneme citronovou šťávou a zalijeme polévkou. Promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu