Vejce s kari
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 254 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 542 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 382.4 mg
 - Draslík 230.5 mg
 - Vláknina 953.8 mg
 - Vitamín A 953.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.6 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo. Po vychladnutí je oloupeme a po šířce rozkrojíme.
 - 
                                2
Do bešamelu vmícháme kari koření. Z vajec vyjmeme žloutky, prolisujeme je a vmícháme do 1/3 bešamelu s karí. Směsí naplníme půlky bílků.
 - 
                                3
Naplněné bílky vyrovnáme do zapékací mísy, zalijeme zbylou omáčkou smíchanou se smetanou a zapečeme asi 10 minut v horké troubě.