Vejce natvrdo s kari omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Maizena - kukuřičný škrob
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 8 polévková lžíce Mléko odtučněné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 213 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 398 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 490.7 mg
  • Draslík 247.7 mg
  • Vláknina 2523 mg
  • Vitamín A 2523 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrůlku za stálého míchání povaříme oloupanou, jemně nasekanou cibuli a polovinu mléka. Vaříme asi 10 minut.

  • 2

    Potom přidáme škrob, zbylé mléko a rychle mícháme. Mírně osolíme, opepříme a přidáme kari koření.

  • 3

    Vejce předem uvařená natvrdo oloupeme, nakrájíme na kolečka a upravíme na talíř. Přelijeme připravenou omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu