Zelná polévka z Béarnu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 30 g
- Sodík 216 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 69.2 mg
- Draslík 684.4 mg
- Vláknina 8925 mg
- Vitamín A 8925 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na kostičky a nasypeme do horkého hrnce. Začne se škvařit a jamile pustí trochu tuku, přidáme pokrájené husí maso i se sádlem. Minutku necháme maso smažit v sádle a přisypeme zeleninu pokrájenou na menší kousky. Brukev, brambory a zelí. Zalijeme vodou, osolíme a přidáme fazole. Vaříme na mírném ohni asi 2 hodiny. Polévku scedíme a tučný vývar dáme stranou.
-
2
Uvařenou směs zeleniny a masa vložíme do pekáčku, poklademe kousky bílé veky, zasypeme strouhaným sýrem a pokapeme tukem, který jsme sebrali lžící z vývaru, kde se zelenina s masem vařila. Zapékáme ve vyhřáté troubě 10 minut.
-
3
Podáváme zvlášť tučný vývar v polévkové míse a zvlášť pekáček se zapečenou zeleninou s masem.