Zapečený losos s kroketami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory zimní
  • 10 g Pažitka
  • 600 g Losos obecný
  • 200 g Treska aljašská
  • 40 g Petržel - nať
  • 60 g Strouhanka
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 495 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 747 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 157.8 mg
  • Draslík 825.2 mg
  • Vláknina 2347.5 mg
  • Vitamín A 2347.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme brambory a uvaříme. Mezitím omyjeme tresčí maso a pokrájíme na kousky. V nepřilnavé pánvi vymazané lžící oleje smažíme maso 2-3 minuty, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem, vyjmeme a jemně nasekáme.

  • 2

    Omyjeme plátek lososa, osušíme ho, rozkrojíme na 4 díly a osolíme ho a opepříme. Omyjeme petrželku a pažitku, osušíme a zvlášť nasekáme. Do mísy nasypeme 2 lžíce strouhanky, přidáme trochu nasekané petrželky a pažitky, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře a 3 lžíce oleje. Dřevěnou vařečkou všechny ingredience důkladně promícháme.

  • 3

    Rozdělíme směs na jednotlivé řezy a lososa stejnoměrně rozřežeme. Lososí řezy dáme do pekáčku vytřeme zbývajícím olejem a necháme ho asi 10 minut v troubě předehřáté na 200 °C.

  • 4

    Scedíme brambory, oloupeme, protlačíme sítem do mísy, přidáme do ní nasekané rybí maso, vejce, zbývající nasekanou petrželku, špetku soli, špetku čerstvě mleté pepře a promícháme. Směs necháme zcela chladnout.

  • 5

    Ze směsi tvoříme kuličky, které obalíme ve zbývající strouhance a osmažíme v dostatečném množství oleje. Osmažené klademe na kuchyňský papír. Na servírovací míse obložíme porce pečeného lososa s osmaženými kroketami a hotový pokrm podáváme na stůl.

Komentáře k receptu