Telecí řízky na pařížský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 271 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 70 g
 - Cholesterol 246.3 mg
 - Draslík 2000.9 mg
 - Vláknina 57064 mg
 - Vitamín A 57064 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 58.4 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 37.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. V hmoždíři roztlučeme pepř. Do masa vetřeme sůl, roztlučený pepř a worcesterskou omáčku a necháme několik minut odležet.
 - 
                                2
Vejce rozšleháme v hlubokém talíři. Na druhý talíř dáme mouku a řízky obalíme nejdřív v mouce a potom ve vajíčku.
 - 
                                3
Na pánvi rozpustíme máslo a telecí řízky na něm smažíme 4 minuty z každé strany.
 - 
                                4
Citron důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Pařížské telecí řízky podáváme zdobené citronovými plátky a posypané pažitkou.