Povidlový pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 71 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 122 mg
 - Draslík 72 mg
 - Vláknina 1697.6 mg
 - Vitamín A 1697.6 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Formu vymažeme tukem, na dno rozprostřeme džem. Tuk, cukr a vejce našleháme do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva a podle potřeby promícháme s mlékem na polohusté těsto.
 - 
                                2
Směs nalijeme do formy, uhladíme povrch, uzavřeme víkem.
 - 
                                3
Formu vložíme na pařák nebo do hrnce s vroucí vodou, sahající do poloviny formy. Přikryjeme, vaříme přibližně 1 1/2 hodiny, podle potřeby doplňujeme vodu. Potom převrátíme pudink na nahřátý talíř a podáváme.