Kořeněné pastiňákové pastýřské koláčky
Suroviny
- 100 g Hrášek
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 7 g Pepř černý mletý
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 500 g Jehněčí maso mleté
 - 600 g pastiňák
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 2 kávová lžička Kurkuma
 - 1 ks Brambory rané
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Citrony
 - 1 ks Chilli paprička
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Kari koření
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 278 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 70.8 mg
 - Draslík 468.8 mg
 - Vláknina 7110.3 mg
 - Vitamín A 7110.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.6 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve si připravíme omáčku. Cibuli nakrájenou na kostičky osmahneme na oleji, přidáme utřený česnek, zázvor, kari a krátce osmahneme. Přidáme mleté maso a opečeme ho dohněda, poté zalijeme rajčaty a 20 minut povaříme. Na konci přidáme hrášek.
 - 
                                2
Mezitím oloupeme pastiňák a bramboru, nakrájíme je na větší kusy a uvaříme doměkka. Poté rozmixujeme na kaši a přidáme nasekanou chilli papričku, koriandr, kurkumu, šťávu a kůru z citronu (podle chuti), máslo, sůl a pepř. Pořádně promícháme.
 - 
                                3
Připravíme si čtyři menší pečící formy, na spodek rozdělíme omáčku a nahoru dáme pastiňákovou kaši. Nahoře uděláme dekoraci hroty vidličky a pečeme 20 minut na 220 °C dozlatova.