Bruselské vafle

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Droždí
  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 650 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička vanilkový extrakt
  • 0.5 kávová lžička Tresť vanilková
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 polévková lžíce Třtinový cukr
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1017 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 50 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 75 mg
  • Draslík 48.9 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 68.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Droždí smícháme s cukrem a trochou vlažného mléka a necháme 10 minut stát.

  • 2

    Poté přidáme zbytek mléka, mouku, sůl a vanilkový extrakt. Vypracujeme hladké těsto a necháme ho 30 minut kynout.

  • 3

    Máslo rozpustíme a necháme zchládnout na pokojovou teplotu, poté ho do těsta vmícháme.

  • 4

    Z bílků ušleháme sníh a opatrně ho vmícháme do těsta.

  • 5

    Vaflovač rozpálíme, vymažeme a lijeme do něj těsto, které opečeme dozlatova.

Komentáře k receptu