Blanc - bílý odvar
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 10 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 0 g
- Sodík 3916 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 16.9 mg
- Vláknina 230 mg
- Vitamín A 230 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V litru vody rozpustíme mouku, přidáme citronovou šťávu a sůl. 
- 
                                2Blanc je druh bujónu, ve kterém vaříme některé potraviny, např. drůbky, černý kořen apod., aby vařením nezčernaly. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        