Gratinovaná husí játra s fenyklem
Suroviny
- 400 g Játra husí
- 1 ks Fenykl sladký - hlíza
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Estragon
- 1 polévková lžíce Olej stolní
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 306 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 21 g
- Sodík 215 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 807.5 mg
- Draslík 487.4 mg
- Vláknina 2542.3 mg
- Vitamín A 2542.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 47.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěná a odblaněná játra opečeme na rozpáleném oleji a necháme vychladnout. 
- 
                                2Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme na nudličky nakrájený fenykl, krátce podusíme a promícháme s játry nakrájenými na plátky. Osolíme, opepříme a přidáme estragon a nasekanou petrželku. Směs rozdělíme do 4 zapékacích misek. 
- 
                                3Do rozšlehaných žloutků přilijeme smetanu, promícháme a nalijeme na játra. 
- 
                                4Pokrm zapečeme v horké troubě nebo pod grilem dozlatova. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        