Jablečný koláč Scania
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 821 kcal
- Sacharidy 117 g
- Tuky 40 g
- Sodík 429 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 116 g
- Cholesterol 54 mg
- Draslík 332.1 mg
- Vláknina 12765.5 mg
- Vitamín A 12765.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 52.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1100g másla rozehřejeme na pánvi a osmažíme na něm strouhanku. 
- 
                                2Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na tenké plátky. 
- 
                                3Zapékací formu vymažeme máslem, dno posypeme strouhankou. Na ní vyskládáme vrstvu jablek, přidáme malý kousek másla a posypeme cukrem. 
- 
                                4Postup opakujeme do spotřebování všech surovin. Zakončíme strouhankou smíchanou se skořicí. 
- 
                                5Pečeme 35 minut při 200°C. 
- 
                                6Koláč podáváme teplý, můžeme servírovat se zmrzlinou, zakysanou smetanou či anglickým krémem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        