Štěrbák zapečený se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Štěrbák zahradní
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 200 ml Bešamel
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 279 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 177 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 41 mg
  • Draslík 392 mg
  • Vláknina 6400 mg
  • Vitamín A 6400 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Štěrbák omyjeme a pokrájíme nahrubo. Pekáček vymažeme máslem, na dno nalijeme slabou vrstvu bešamelu, posypeme strouhaným sýrem, na to nasypeme štěrbák, zalijeme zbytkem bešamelu, zasypeme zbylým sýrem a pokapeme máslem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 20 minut.

  • 2

    Podáváme jako teplý předkrm.

Komentáře k receptu