Fazolové taštičky s vejci
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 801 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 38 g
- Sodík 705 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 275.9 mg
- Draslík 342.4 mg
- Vláknina 5535.7 mg
- Vitamín A 5535.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Droždí rozdrobíme do 150 ml vlažné vody, přidáme cukr a sůl, na teplém místě necháme vzejít kvásek. 
- 
                                2Směs poté postupně přilijeme k mouce a vypracujeme hladké těsto. 
- 
                                3Těsto 10 minut hněteme rukama, poté vytvarujeme do koule a necháme v chladu odležet 120 minut. 
- 
                                4Cibuli pokrájíme na drobné kousky a 5 minut restujeme na rozpáleném oleji.Přidáme pokrájenou slaninu a fazole bez nálevu. Necháme 5 minut ohřívat, poté přisypeme chilli a odstavíme z plotny. 
- 
                                5Z těsta tvarujeme placky o průměru cca 20 cm, polovinu vždy naplníme nádivkou, rozklepneme na ni 1 vejce a přiklopíme druhou půlkou těsta. Spoje namočíme vodou a slepíme dobře k sobě. 
- 
                                6Povrch potřeme olejem a dáme péct při 210 °C na 15 minut. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        