Calvadosová smažená jablka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1147 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 80 g
- Sodík 121 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 233.6 mg
- Draslík 218.9 mg
- Vláknina 9637.5 mg
- Vitamín A 9637.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Jablka oloupeme, vykrajovátkem vykrojíme jadřince, pokrájíme na 5 mm silné plátky. 
- 
                                2Jablka naskládáme do misky, zalijeme calvadosem, necháme macerovat 2 hodiny. 
- 
                                3Mouku smícháme se žloutky, moučkovým cukrem a špetkou soli. 
- 
                                4Přimícháme olej, mléko a sníh ze 3 bílků. 
- 
                                5Plátky jablek postupně namáčíme v těstě. 
- 
                                6Ihned vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        