Slávky na víně
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 717 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1441 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 170 mg
- Draslík 1858.4 mg
- Vláknina 777.5 mg
- Vitamín A 777.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.1 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 48.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Šalotku nasekáme na drobné kousky a podusíme na másle. Přidáme nasekanou petržel. Okořeníme tymiánem, bobkovým listem, vínem a citronovou šťávou. Poté přidáme slávky. Vše smažíme tak dlouho, dokud se slávky neotevřou. 
- 
                                2Poté slávky vyjmeme, z omáčky vyndáme tymián a bobkový list. 
- 
                                3Hotové slávky naservírujeme na talíř, přelijeme omáčkou a ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        