Květákový krém Dubarry
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 234 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 15 g
- Sodík 402 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 132.6 mg
- Draslík 523.2 mg
- Vláknina 6242.6 mg
- Vitamín A 6242.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 776.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupanou bramboru nakrájíme na kostičky. Květák očistíme a rozebereme na růžičky. 
- 
                                2V hrnci smícháme mléko a masový vývar, přidáme květák a bramboru. Zvolna doměkka vaříme 20 minut. 
- 
                                3Květák rozmixujeme, osolíme, opepříme, okořeníme muškátovým oříškem a ochutíme citrónovou šťávou. 
- 
                                4Dobře rozšleháme smetanu a žloutek a touto směsí zahustíme krém. Již nevaříme, pouze prohřejeme. Krém podáváme zdobený kerblíkovými lístky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        