Jemná holandská omáčka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 456 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 44 g
- Sodík 410 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 601.4 mg
- Draslík 136.9 mg
- Vláknina 1151 mg
- Vitamín A 1151 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Žloutky oddělíme do bílků, vložíme do kastrůlku a přilijeme zeleninový vývar. Přidáme nakrájené máslo, sůl a citronovou šťávu. Za stálého šlehání nahříváme ve vodní lázni, až omáčka zhoustne. 
- 
                                2Omáčku zahříváme jen zvolna, aby se nesrazila. 
- 
                                3Podáváme k rybám nebo k zeleninovým pokrmům. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        