Okurkový salát s hořčicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 8 g Estragon
  • 15 g Hořčice Dijonská
  • 400 g Okurka salátová
  • 50 g Olej slunečnicový
  • 30 ml Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 145 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 489 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 235.8 mg
  • Vláknina 2071 mg
  • Vitamín A 2071 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salátové okurky omyjeme a nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, lístky estragonu posekáme.

  • 2

    Do skleněné salátové mísy nalijeme olej, ocet, přidáme sůl, pepř, pikantní hořčici a důkladně promícháme. Přisypeme cibuli, okurky, estragon, smícháme se zálivkou.

  • 3

    Okurkový salát dáme vychladit a můžeme podávat. Takto připravený salát je vhodný ke grilovaným rybám.

Komentáře k receptu