Pudink černobílý

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mouka polohrubá
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr krupice
  • 25 g Kakao - prášek
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 2 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 425 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 153 mg
  • Draslík 212.2 mg
  • Vláknina 6096.2 mg
  • Vitamín A 6096.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 49.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo s cukrem utřeme do pěny a postupně vmícháme obě vejce a sůl.

  • 2

    Mouku prosijeme s práškem do pečiva, přilijeme mléko a vymícháme hladké těsto. Polovinu těsta smícháme s kakaem, polovinu s citronovou kůrou.

  • 3

    Pudinkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Nejdříve ji naplníme tmavým a potom světlým těstem. Formu uzavřeme a pudink vaříme 90 minut ve vodní lázni.

  • 4

    Formu zchladíme, otevřeme a necháme odpařit. Pudink vyklopíme na talíř a podáváme s vanilkovou omáčkou.

Komentáře k receptu