Švýcarský salámový salát
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 326 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 23 g
- Sodík 104 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 22.5 mg
- Draslík 301.6 mg
- Vláknina 3494.8 mg
- Vitamín A 3494.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Šunkový salám nakrájíme na plátky, sýr nakrájíme na nudličky. Očištěnou papriku nakrájíme na tenké, dlouhé nudličky a omytou okurku nahrubo nastrouháme. 
- 
                                2V míse smícháme salám, sýr, očištěnou, na kolečka nakrájenou cibulku, papriku, okurku a nasekanou pažitku. 
- 
                                3Smícháme ocet se solí a pepřem a zašleháme olej. Zálivkou salát přelijeme, promícháme a necháme rozležet asi 10 minut. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        