Rýžový nákyp slaný

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Rýže loupaná
  • 150 g Vepřové maso pečené
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 614 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 112 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 261.8 mg
  • Draslík 87.2 mg
  • Vláknina 2100 mg
  • Vitamín A 2100 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži vypereme, spaříme a dáme vařit do osoleného mléka s kouskem másla (1 lžíce). Po uvaření necháme rýži okapat.

  • 2

    Máslo (2 lžíce) utřeme se žloutky, přidáme vychladlou rýži a zlehka vmícháme tuhý sníh..

  • 3

    Nákypovou mísu vymastíme, dáme vrstvu rýže, na ni drobně nasekané maso a opět rýži. Pečeme v troubě 30 - 45 minut.

Komentáře k receptu