Pizza melanzana
Suroviny
- 350 g Těsto na pizzu
 - 220 g Lilek
 - 120 g Rajčata
 - 20 g Passata (drcená rajčata)
 - 170 g Mozzarella
 - 20 g Olivy černé
 - 50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 6 g Bazalka
 - 20 g Kapary
 - 70 ml Olej olivový
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Chilli koření mleté
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2502 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 148 g
 - Sodík 2439 mg
 - Bílkoviny 88 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 134.3 mg
 - Draslík 1380.6 mg
 - Vláknina 34691.1 mg
 - Vitamín A 34691.1 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.3 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilky pokrájíme na kolečka, přendáme do mísy a dobře prosolíme. Necháme hodinu odstát, aby zelenina pustila přebytečnou vodu, kterou poté slijeme. Sůl otřeme papírovými ubrousky.
 - 
                                2
Připravené lilky zprudka osmažíme na oleji až do zhnědnutí.
 - 
                                3
Těsto na pizzu rozválíme do kulatého plátu, potřeme je rajčatovou omáčkou, vyrobenou z rozmixovaných 120 g rajčat, 2 lžiček olivového oleje, soli a pepře, passaty, chilli a nasekané bazalky.
 - 
                                4
Na takto připravenou pizzu přendáme opečené lilky, posypeme krájenou mozarellou, olivami, kapary a nastrouhaným sýrem. Na závěr vše zakápneme olejem.
 - 
                                5
Pizzu pečeme při 230 °C cca 14 minut.