Kapusta dušená na slanině

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 1600 g Kapusta hlávková
  • 30 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1.3 g Majoránka
  • 30 g Česnek
  • 150 g Slanina vepřová
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 160 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1294 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 10.2 mg
  • Draslík 783.8 mg
  • Vláknina 7193.8 mg
  • Vitamín A 7193.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 194.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustu očistíme, opláchneme, rozčtvrtíme a vykrojíme košťál.

  • 2

    Takto připravenou kapustu nakrájíme na nudle nebo na menší kousky, krátce ji ovaříme v osolené vodě a scedíme.

  • 3

    Slaninu nakrájíme na nudličky nebo na kostičky a částečně ji roztavíme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme dorůžova a zastříkneme vodou.

  • 4

    Do základu vložíme ovařenou kapustu, přidáme pepř, majoránku a česnek utřený se solí a za občasného promíchání udusíme doměkka.

Komentáře k receptu