Tuňák na rajčatech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Tuňák obecný
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 1 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 474 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 125 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 57 mg
  • Draslík 727.4 mg
  • Vláknina 4755.5 mg
  • Vitamín A 4755.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.1 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve smícháme prolisovaný stroužek česneku, kůru z citronu a polovinu šťávy z limetky, olej a 1 lžíci rozmarýnu. Steaky z tuňáka ponoříme do směsi a necháme je v lednici půl hodiny marinovat.

  • 2

    Do předehřáté trouby na 200 stupňů Celsia na asi 17 minut umístíme plech s plátky rajčat, cibule, posypané rozmarýnem, okořeněné a pokapané olejem.

  • 3

    Tuňáka, pokapaného limetkou, zprudka smažíme asi čtyři minuty na pánvi s olejem, podle chuti osolíme. Servírujeme se zeleninou.

Komentáře k receptu