Plněné listy se zeleninou a bylinkami
Suroviny
- 250 g Vinné listy
 - 125 ml Olej olivový
 - 1.5 kávová lžička Fenykl obecný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Šalotka
 - 1 ks Citrony
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 1 šálek Rýže loupaná
 - 0.25 šálek Petržel - nať
 - 0.666667 šálek Jogurt bílý
 - 1 polévková lžíce Máta
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 374 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 165 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 3.6 mg
 - Draslík 444.3 mg
 - Vláknina 15106.8 mg
 - Vitamín A 15106.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vinné listy propereme, zalijeme je vařící vodou, necháme deset minut bobtnat a scedíme je.
 - 
                                2
Promícháme cibuli, šalotky, petrželku, mátu, citronovou kůru, vše nasekané, dále drcenou chilli papričku a semínka, rýži, 30 ml oleje a sůl.
 - 
                                3
Vinnému listu odřežeme stonek, položíme jej žilkami nahoru. Nandáme na něj lžičku rýžové směsi a list zabalíme do doutníku, tak vytvoříme přibližně dvacet osm balíčků.
 - 
                                4
Plněné listy naskládáme po řadách do kastrolu, zalijeme je olejem a 340 ml vařící vody. Zatížíme je talířkem a vaříme je čtyřicet pět minut.
 - 
                                5
Listy servírujeme se směsí jogurtu a prolisovaného česneku, s plátky citronu a mátou.