Treska v oříškové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hlíva ústřičná
  • 125 g Ořechy lískové pražené
  • 200 g Pórek
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Šalotka
  • 50 g Mascarpone
  • 800 g Filety z tresky tmavé
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 687 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 499 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 417.4 mg
  • Vláknina 8442.3 mg
  • Vitamín A 8442.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Šalotku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme, opereme, nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme olej a šalotku s pórkem orestujeme. Přidáme ryby, ochutíme solí a pepřem.

  • 2

    Ryby podlijeme vínem. Přidáme bobkový list a přibližně 15 minut necháme táhnout.

  • 3

    Houby nakrájíme na proužky. Máslo rozehřejeme na pánvičce, na něm orestujeme houby, osolíme, opepříme, přidáme nastrouhané oříšky. Necháme táhnout přibližně 3 minuty.

  • 4

    Přidáme sherry a mascarpone, promícháme. Vyjmeme rybu a necháme okapat. Upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu