Uzené na medu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 2016 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 62.9 mg
 - Vláknina 9544 mg
 - Vitamín A 9544 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté uzené maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme oloupanou, na čtvrtky nakrájenou cibuli, bobkový list a celý pepř. Maso zvolna vaříme asi 1,5 hodiny, vyjmeme a necháme vychladnout.
 - 
                                2
V misce promícháme pomerančovou kůru, med a 2 lžíce pomerančové šťávy. Směsí potřeme uvařené maso a na povrchu ve vrstvě tuku nařízneme zářezy do tvaru mřížky. Do středu každého čtverečku zapíchneme hřebíček.
 - 
                                3
Maso vložíme na pekáč a pečeme v silně vyhřáté troubě 10 minut. Potřeme medovou směsí a pečeme ještě 20 minut. Podáváme nakrájené na plátky.