Biftek mletý

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 dl Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 240 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 259 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 94.1 mg
  • Draslík 7.5 mg
  • Vláknina 31.8 mg
  • Vitamín A 31.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, zbavíme šlach a umeleme. Maso osolíme, opepříme a po částech přiléváme vodu, kterou do masa zašleháme až nám vznikne hladká směs.

  • 2

    Prkénko namočíme studenou vodou a tvoříme na něm ze směsi placičky o velikosti bifteků, které opečeme na rozehřátém sádle na každé straně cca 3 - 4 minuty. Hotové bifteky přendáme na horkou mísu, sádlo slijeme, přidáme máslo, zalijeme trochou vývaru, necháme přejít varem a hotovou šťávou bifteky přelijeme.

Komentáře k receptu