Salát míchaný z listů
Suroviny
- 30 g Ořechy vlašské
 - 50 g Pažitka
 - 100 g Čekanka
 - 100 g Salát Polníček
 - 250 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Hořčice
 - 1 kávová lžička Balsamico ocet
 - 0.5 ks Salát hlávkový
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 0.25 ks Salát kadeřavý
 - 12 ks Rajčata Cherry
 - 0.5 ks Salát listový Dubáček
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 3 polévková lžíce Víno červené
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
 - 1 polévková lžíce Ořechový olej
 - 0.09 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 269 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 131 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 81.8 mg
 - Draslík 617.3 mg
 - Vláknina 9000 mg
 - Vitamín A 9000 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čekanku, hlávkový a kadeřavý salát, dubáček a polníček opláchneme vodou a odlámeme z nich uvadlé listy. Necháme je okapat, rozebereme je na jednotlivé listy a nakrájíme nebo na trháme na malé kousky.
 - 
                                2
U jarních cibulek odkrojíme nejdříve kořenovou část a uvadlou zelenou část, ponecháme pouze čerstvou. Cibulku pokrájíme na tenká kolečka. Cherry rajčata omyjeme a rozkrájíme na polovinu.
 - 
                                3
Stroužek česneku oloupeme a rozkrojíme napříč na poloviny. Česnekem vytřeme povrch větší salátové mísy. Vložíme do ní všechny kousky salátů, přidáme cibulová kolečka a půlky cherry rajčat.
 - 
                                4
Do misky vložíme hořčici, víno, vinný i balzamikový ocet, olivový a ořechový olej, vše promícháme a ušleháme. Osolíme a opepříme.
 - 
                                5
Nahrubo si nasekáme jádra z vlašských ořechů a pánvi je na oleji z pšeničných klíčků opečeme.
 - 
                                6
Do menšího kastrolku nalijeme vodu a v ní uvaříme vejce. Zchladíme ho ve studené vodě, oloupeme skořápku a natvrdo vařené vejce nasekáme nadrobno. Pažitku nakrájíme nadrobno. Salát přelijeme hotovou zálivkou a posypeme opraženými ořechy, nasekaným vejcem a pažitkou.