Telecí srdce na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 918 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 185.6 mg
 - Draslík 990 mg
 - Vláknina 1299.2 mg
 - Vitamín A 1299.2 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Srdce očistíme a opláchneme ve studené vodě. Proložíme je polovinou dávky slaniny, kterou jsme si nakrájeli na nudličky.
 - 
                                2
Zbylou slaninu rozpustíme na sádle a přidáme drobně nakrájenou cibuli, osmahneme do světlé barvy.
 - 
                                3
Zalijeme vývarem z kostí, přidáme 2-3 kuličky nového koření a pepře, osolíme.
 - 
                                4
Do takto připraveného základu přidáme srdce a dusíme pod pokličkou do měkka. Občas obrátíme a přeléváme šťávou.
 - 
                                5
Hotové porcujeme na slabší plátky a přeléváme šťávou.