Ořechovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1272 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 98 g
 - Sodík 7 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 709.8 mg
 - Vláknina 30499.2 mg
 - Vitamín A 30499.2 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zelené ořechy, které nemají tvrdou skořápku, nakrájíme na tenčí plátky. Vložíme do 5 litrové lahve spolu s ostatními surovinami a zalijeme vodkou. Lahev převážeme celofánem, postavíme na světlo na nejméně 6 týdnů. Často lahví zatřeseme.
 - 
                                2
Cukr svaříme s vodou, sbíráme pěnu. Naložené ořechy přecedíme, vylouhovanou tekutinu smícháme s cukrem. Lijeme do lahví.