Pečené brambory na sádle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 193 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 336 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 5.8 mg
 - Draslík 992.2 mg
 - Vláknina 12000 mg
 - Vitamín A 12000 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme, nakrájíme je na větší kusy a dáme do studené vody. Přidáme lžičku soli. Až se začnou vařit, necháme je vařit ještě 4 minuty, pak odstavíme a slijeme.
 - 
                                2
Mezitím si při teplotě 220 °C necháme rozpálit plech v troubě. Když je rozpálený, přidáme na něj dvě lžíce sádla a necháme v troubě rozpálit. Poté přidáme i brambory, osolíme a pečeme 30 minut.
 - 
                                3
Výsledné brambory budou krásně křupavé na povrchu a jemné vevnitř.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            
