Kuře na jehle se šunkou a šalvějí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Chléb konzumní
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 6 ks Šunka dušená
  • 12 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 815 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 233 mg
  • Bílkoviny 79 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 203 mg
  • Draslík 784.3 mg
  • Vláknina 2629 mg
  • Vitamín A 2629 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Každý plátek kuřecího masa rozřízneme podélně na 3 proužky.

  • 2

    Připravíme marinádu. Smícháme prolisovaný česnek, pepř, citronovou šťávu a olej. Vložíme maso a důkladně obalíme.

  • 3

    Na každý plátek šunky položíme jeden list šalvěje a jeden kousek masa a zabalíme. Po třech napíchneme na špízy. Na konce špízu napíchneme kostky chleba pokapané olivovým olejem.

  • 4

    Grilujeme 8-10min na venkovním grilu nad středně horkým uhlím nebo v troubě s předehřátým horním grilem. Pravidelně obracíme.

  • 5

    Špízy podáváme horké např. s aioli s pečenými paprikami.

Komentáře k receptu