Grilované houby s kozím sýrem
Suroviny
- 150 g Sýr kozí
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 1 ks Bageta
- 6 ks Houby čerstvé
- 12 ks Olivy černé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- 2 polévková lžíce Balsamico ocet
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 582 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 35 g
- Sodík 2968 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 19.8 mg
- Draslík 220.9 mg
- Vláknina 20488.2 mg
- Vitamín A 20488.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Bagetu na šikmo nakrájíme na plátky silné asi 1 cm a po obou stranách je potřeme olejem. Urovnáme na plech a pečeme asi 10 minut ve středně vyhřáté troubě do křupava. 
- 
                                2Houbám odřízneme nožky a kloboučky vložíme na grilovací pánev. Do kloboučků položíme na kolečka nakrájený kozí sýr, pokapeme octem, olejem, osolíme a opepříme. Grilujeme asi 5 minut. 
- 
                                3Opečené plátky bagety rozdělíme na talíře a obložíme grilovanými houbami, které pokapeme zálivkou. 
- 
                                4Ihned podáváme. 
- 
                                5Příprava zálivky: Lístky tymiánu, balsamico, olej, hořčici, nasekaný česnek a nasekané olivy ušleháme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        