Grilované hříbky s žampiony a kozím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 200 g Sýr kozí
  • 100 g Mandle loupané
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Pepř citronový
  • 1.5 kávová lžička Oregano sušené
  • 6 ks Žampiony čerstvé
  • 6 ks Hříbky čerstvé
  • 12 ks Rajčata Cherry
  • 5 dl Rajčatová šťáva
  • 2.28 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Semínka slunečnicová loupaná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 791 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 1089 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 65 mg
  • Draslík 3212.4 mg
  • Vláknina 14440.6 mg
  • Vitamín A 14440.6 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlavičky hříbků a žampionů (v průměru 5–7 cm) očistíme, omyjeme. Dáme je do mísy, posypeme pepřem, solí (1 lžička), pokapeme extra olivovým olejem a promícháme. Petrželku a bazalku omyjeme. Bazalku drobně pokrájíme. Petrželku necháme odkapat a odložíme na ozdobu. Anglickou slaninu pokrájíme na 12 plátků délky 7–8 cm.

  • 2

    Kozí sýr nakrájíme na kostičky. Oloupané mandle a loupaná slunečnicová semínka opražíme dozlatova v suché teflonové pánvi. Pak k nim přidáme sýr, osolíme a odstavíme z plotny. Cherry rajčata omyjeme, rozpůlíme, dáme do rendlíku s olivovým olejem (2 lžíce). Přidáme rajskou šťávu, kečup, posypeme podle chuti solí (nemusíme), cukrem (podle sladkosti rajčat), sušeným oreganem, bazalkou a citronovým pepřem. Pod pokličkou za občasného promíchání rajčata rozpečeme (5–8) minut a necháme trošku vydusit.

  • 3

    Houby dáme na plech potřený olivovým olejem (1 lžíce) lupeny vzhůru. Grilujeme je asi 5 minut, plech vyjmeme z trouby, na každý klobouček položíme lžičkou kopeček rozpečených rajčat a na rajčata navršíme kopeček sýru s oříšky. Pak houbu zakryjeme plátkem slaniny. Dáme pod gril a grilujeme dalších 5-6 minut.

  • 4

    Grilované hříbky a žampiony podáváme horké, ozdobené lístečkem petrželky.

Komentáře k receptu