Řecké bifteky
Suroviny
- 750 g Rajčata
- 600 g Hovězí maso zadní
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Oregano čerstvé
- 2 stroužek Česnek
- 0.01 dl Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Sůl
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 234 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 7 g
- Sodík 572 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 87 mg
- Draslík 487.7 mg
- Vláknina 5005.5 mg
- Vitamín A 5005.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.8 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Pomleté hovězí maso dáme do mísy, přidáme k němu sůl, pepř, oregano, 
- 
                                2olej a vše dobře prohněteme. Maso necháme na chladném místě odležet 1 hodinu. 
- 
                                3Připravíme si omáčku: 
- 
                                4V hrnci si rozehřejeme olej a na něm orestujeme nakrájený česnek, 
- 
                                5přidáme nadrobno nakrájenou petrželku a krátce osmahneme. 
- 
                                6Potom přidáme nadrobno pokrájená, oloupaná rajčata, sůl, cukr, bazalku, vše promícháme a vaříme do zhoustnutí. 
- 
                                7Z masa si uděláme karbanátky, které grilujeme na roštu nebo je usmažíme na oleji v pánvi. 
- 
                                8Karbanátky podáváme s rajčatovou omáčkou a rýží. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        